Conform prevederi ale Regulamentului privind mobilitatea studenților și a personalului care participă la programul european Erasmus Plus:
Art. 12. În cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanța, selecţia studenţilor pentru o mobilitate Erasmus Plus de studiu şi/sau plasament se realizează ţinând cont de urmãtoarele criterii de eligibilitate:
(1) candidatul este student înmatriculat la UOC, indiferent de anul de studiu, ciclul de studiu, forma de învățământ sau forma de finanțare;
(2) candidatul nu a beneficiat anterior de o mobilitate Erasmus (cu sau fără sprijin financiar) care să depășească 12 luni pentru fiecare ciclu de studii (licență, masterat sau doctorat).
(3) în cazul mobilităților de plasament, candidatul are posibilitatea de a realiza activitatea de mobilitate inclusiv în termen de 12 luni de la absolvirea ultimului ciclu de studii, cu condiția ca la momentul selecției să fie student înmatriculat la UOC;
(4) în cazul mobilităților de studiu, se acordă prioritate studenților care beneficiază pentru prima dată de o mobilitate în cadrul aceleiași acțiuni cheie a programului Erasmus+.
Art. 29.Selecția candidaților care aplică pentru o mobilitate de studiu se va face în funcție de următoarele criterii:
Pentru candidații care dețin atestat de cunoaştere a limbii strãine recunoscut internațional (de ex. Cambridge, TOEFL, IELTS, DELF etc.) se acordă 2 puncte în plus față de punctajele de mai sus. Nivelul de competențe lingvistice minim admis pentru orice candidat este nivelul A2, cu asumarea unui angajament de urmare a unor cursuri de limbă pentru sporirea competențelor lingvistice. Candidații care își vor desfășura activitățile didactice la instituția gazdă în limba lor maternă, vor primi 4 puncte pentru nivelul de competențe lingvistice.
Art. 30.Selecția candidaților care aplică pentru o mobilitate de plasament se va face în funcție de următoarele criterii:
Art. 31. Comisia de selecţie ierarhizează candidaţii în funcţie de punctajul final obținut și/sau de bugetul disponibil. Lista afişată va cuprinde candidaţii admişi, candidaţii declarați rezervă și candidaţii respinşi. În cazul în care unul dintre candidații admiși renunţã la locul obținut, acesta va anunța în scris Biroul pentru Programul Erasmus Plus (anexa 3). Locul sãu poate fi ocupat doar de unul dintre candidații rezervă, în ordinea punctajului obţinut şi/sau în limita bugetului disponibil la momentul solicitării de plecare în mobilitate. În cazul în care nu au fost ocupate toate locurile scoase la concurs, se va organiza o altă selecție. Ierarhizarea candidaților care aplică pentru o mobilitate de studiu se va face în următoarea ordine de prioritate:
Art. 32.Candidații care aplică pentru țara de origine nu vor primi sprijin financiar din fonduri Erasmus+ ale UE dacă distanța dintre orașul în care se va desfășura mobilitatea și cel în care au domiciliul stabil este mai mică de 200 km.
Art. 33.Candidații declarați rezervă au posibilitatea de a beneficia de o mobilitate Erasmus cu grant zero (fără suport financiar), ținând cont de locurile disponibile la instituțiile partenere.