S-a lansat Editia a 2-a a Concursului „CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE ÎN CONSTRUCȚII” din cadrul ProiectulEducațional “PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”

ORGANIZATOR:

§  Facultatea de Construcții, Universitatea „Ovidius” din Constanta

 

PARTENERI:            

§  Inspectoratul Scolar Județean Constanța;

§  S.C. Nemetschek Romania Sales & Support SRL – furnizor de soft specializat (ALLPLAN) pentru domeniul constructiilor

 

In data de 10.02.2014 s-a lansat Editia a 2-a a Concursului „Creativitate si inovare in constructii”, concurs desfasurat in cadrul Proiectului Educational „Profesia de inginer constructor – Prezent si viitor”.

Acest proiect educational a fost perfectat anul scolar trecut (2012-2013)între Facultatea de Construcții și InspectoratulȘcolar Județean Constanța.

Coordonatorul proiectului din partea Facultății de Construcții este d-na conf.univ.dr.ing. Anca Constantin, iar Responsabil de proiect a fost desemnat d-nul sef lucrari dr.ing. Cosmin Filip.

Din partea Inspectoratului Scolar Judetean Constanta coordonatorul proiectului este prof.dr.ing. Gabriela Neagu, Inspector de specialitate pentru Învățământul Profesional și Tehnic.

Proiectul propune,în principal, desfășurarea deîntâlniriși discuții tematice cu specific de consiliere și orientare profesionalăcu elevii din cadrul liceelor înscriseîn cadrul proiectului, iar punctul forte al acestui proiect este reprezentat de organizarea concursului „Creativitate și inovație în construcții”.

Acest concurs cuprinde 2 secțiuni:

·         secțiunea de referate și comunicări știintifice cu tema „Cele mai interesante edificii din lume”și

·         secțiunea „Casa visurilor mele” ce presupune un concurs de proiectare și desenare asistată de calculator a unei clădiri utilizand softuri specializate puse la dispozitie de partenerul nostru S.C. Nemetschek Romania Sales & Support SRL – furnizor de soft specializat (ALLPLAN) pentru domeniul constructiilor.

La finalul concursului se vor acorda premii participanților prin intermediul sponsorilor angrenați prin grija Facultății de Construcții.

La Editia de anul trecut a concursului au participat peste 200 de elevi din 18 licee din judetul Constanta. La secțiunea de referate și comunicări știintifice cu tema „Cele mai interesante edificii din lume” au participat 41 de echipe, iar la secțiunea de proiectare și desenare asistată de calculator a unei clădiri, „Casa visurilor mele”, au participat 39 de echipe. Echipele de liceeni inscrise la sectiunea de proiectare si desenare au fost coordonate si consiliate, pe tot timpul desfasurarii concursului, de catre studentii Facultatii de Constructii.

Calendarul Editiei a 2-a a Concursului „Creativitate și inovație în construcții” este următorul:

·         10 februarie 2014demararea activitatilor de informare privind concursul, difuzarea regulamentului în licee, înregistrarea echipelor înscrise în concurs;

·         10 martie 2014– termenul limita pentru inregistrarea echipelor de elevi participante la concurs;

·         14 martie 2014– lansarea concursului in cadru festiv, prima intalnire cu participantii la cele 2 sectiuni ale concursului;

·         14 martie – 04 aprilie 2014– intalniri de lucru la sediul Facultății de Construcții

·         04 aprilie 2014termenul limita pentru predarea lucrărilor/referatelor către Facultatea de Construcții;

·         10 – 11 aprilie 2014– prezentarea lucrărilor, jurizarea și premierea participanților.

Mai multe detalii privind acest proiect educațional, precum și regulamentul concursuluisunt disponibile pe site-ul Facultății de Construcții(http://constructii.univ-ovidius.ro) și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța (www.isjcta.ro/).

 

Facultatea de Constructii,

Decan Prof.univ.dr.ing. Mihai Florea

 

10.02.2014