Lansarea concursului "Creativitate si inovatie in constructii" din cadrul Proiectului educational "Profesia de inginer constructor-prezent si viitor"

Lansarea concursului

„Creativitate și inovație în construcții” – Editia a 3-a

din cadrul Proiectului Educațional

“PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”

 

Parteneri: Facultatea de Construcții, Universitatea „Ovidius” din Constanta

           Inspectoratul Scolar Județean Constanța

În data de 12.03.2015 se va lansa Ediția a 3-a a concursului „Creativitate și inovație în construcții” din cadrul Proiectului Educațional “PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”.

Scopul proiectului este de a desfășura activități de consiliere și orientare profesională a elevilor cu aptitudini, înclinații și interes deosebit pentru științele inginerești și în special pentru profesia de inginer constructor. În acest sens, având în vedere nevoia de ingineri constructori pe piața muncii, în contextul relansării domeniului construcțiilor prin investiții autohtone și străine, tinerii liceeni inteligenți, pragmatici, adepți ai științelor exacte trebuie să fie cât mai bine informați despre prezentul și viitorul profesiei de inginer constructor.

Concursul cuprinde două secţiuni de proiectare:

·         Secțiunea 1  Casa visurilor mele  presupune un concurs de proiectare și desenare asistată de calculator (3D) a unei locuințe P sau P+1E ; echipele de liceeni înscrise în concurs vor fi îndrumate de studenţi ai Facultăţii de Construcţii.

·         Secțiunea 2 Amenajări de zone de agrement cu specific litoralpresupune un concurs  de concepere a unui spaţiu de agrement (parc, plaja, port turistic, etc) pe faleza Constanţa; echipele de liceeni înscrise în concurs vor fi îndrumate de cadre didactice de la liceul de provenienţă.

Proiectul propune, în principal, desfășurarea de întâlniri și discuții tematice cu specific de consiliere și orientare profesională cu elevii din cadrul. Se vor acorda premii câştigătorilor, prin intermediul sponsorilor angrenați prin grija Facultății de Construcții.

Calendarul Ediției a 3-a a concursului „Creativitate și inovație în construcții” este următorul:

-          23 februarie 2015 – demararea activităților de informare privind concursul, difuzarea regulamentului în licee, înregistrarea echipelor înscrise în concurs;

-          10 martie 2015 – termenul limită pentru înregistrarea echipelor participante la concurs;

-          12 martie 2015 – lansarea concursului în cadru festiv, prima intâlnire dintre participanții la secțiunea 1 a concursului şi studenţii îndrumători;

-          12 martie – 02 aprilie 2015 – întâlniri de lucru în cadrul concursului;

-          02 aprilie 2015 – termenul limită pentru predarea lucrărilor către Facultatea de Construcții;

-          04 aprilie 2015 – susținerea și jurizarea lucrărilor,

-          06 aprilie 2015 – premierea participanților.

Mai multe detalii privind acest proiect educațional, precum și regulamentul concursului, sunt disponibile pe site-ul Facultății de Construcții (http://constructii.univ-ovidius.ro/pagini/informatii-privind-editia-a-3-a-a-concursului-anul-scolar-2014-2015).